zracna-luka-split-airport home
 

 

Djelatnici Zračne luke Split iskoristili su povoljne vremenske uvjete za berbu maslina u krugu Zračne luke. Berba je protekla u dobrom raspoloženju, iako je ovogodišnji urod lošiji nego li prijašnjih godina. Ubrano je 3,2 t maslina, od čega je dobijeno 650 l ekstra djevičanskog ulja.

 

masline18 01


 masline18 02

 

masline18 03

 

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split po prvi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta. To je gđa. Iva Mrkonjić Ljušanin.


Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 10% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je gotovo 700.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.


Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor prodaje i marketinga, gosp. Boris Kolka, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe. Ive Mrkonjić Ljušanin.

 

Tri mil p 08 

 

                Tri mil p CTN  Tri mil p 02 torta

 

Tri mil p 02

 

 

 

 

Djelatnici Zračne luke Split danas obilježavaju Dan zračne luke slaveći blagdan svog zaštitnika sv. Bartula.

 

U krugu Zračne luke nalazi se srednjovjekovna crkvica sv. Bartula, koja je samo jednom godišnje, na današnji dan, otvorena za posjetitelje. U sklopu proslave, na platou ispred crkvice, održat će se sveta misa. Očekuje se da će, uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split, nazočiti i veći broj vjernika iz okolnih župa.

 

 Sv.Bare crkva 

 sv.Bare unutra3

 

 

 

 

Zračna luka Split, Američka udruga rukovoditelja zračnih luka (AAAE) i Međunarodna udruga rukovoditelja zračnih luka (IAAE) organizirale su 23. godišnju konferenciju o pitanjima zračnih luka Sjeverne Amerike i Srednje Europe, koja se održava u hotelu Park, u Splitu, od 21. do 23. listopada 2018. godine.

 

Program Konferencije osmišljen je da promovira izvoz sjevernoameričkih tehnologija vezanih za zračne luke putem omogućavanja direktnih kontakata između specijaliziranih sjevernoameričkih tvrtki i ključnih dužnosnika zračnih luka iz Srednje Europe. Konferencija nudi vrijedne mogućnosti za razgovore i debate o izazovima upravljanja i pružanja usluga zračnih luka. Osim navedenih, Konferenciji prisustvuju i predstavnici zračnih luka Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke Republike, Grčke, Mađarske, Letonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije i Slovačke Republike, te službenici SAD-a za trgovinu iz Veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država diljem regije.

 

AAAE 01

 

 

Stupanjem na snagu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (Narodne novine, broj 41/2018) Zračna luka Split d.o.o. više ne izdaje propusnice za pristup na autotaksi na Zračnoj luci Split, a one koje su izdane prije stupanja na snagu toga Zakona ne privilegiraju njihove imatelje u pogledu pristupa na predmetno autotaksi stajalište, budući da te propusnice više nemaju nikakvu pravnu snagu.

 

Iskrcaj putnika na autotaksi stajalištu na Zračnoj luci Split omogućen je svim autotaksi prijevoznicima, a ukrcaj putnika na istome dozvoljen je svim autotaksi prijevoznicima kojima je Grad Kaštela izdao dozvolu za autotaksi prijevoz putnika, bez obzira na vrijeme izdavanja spomenute dozvole, pod jednakim uvjetima i bez naknade.

 

Kao prostor za parkiranje, čekanje na pristup autotaksi stajalištu i dogovor o redoslijedu pristupa na autotaksi stajalište, Zračna luka Split d.o.o. omogućila je autotaksi prijevoznicima korištenje parkirališta koje se nalazi na čest. zem. 1469, 1470 i 1471, sve k.o. Kaštel Štafilić, također bez naknade.

 

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555