zracna-luka-split-airport home
 

U Zračnoj luci Split velika pažnja se posvećuje hortikulturnom uređenju okoliša. Prostor parkinga ispred putničkog terminala danas predstavlja botanički vrt u čijoj ljepoti uživaju brojni turisti koji prolaze kroz zračnu luku.

 

Zračna luka Split također brine o očuvanju mediteranske tradicije, te je u sklopu toga zasađen maslinik, koji se prostire na površini od 13.000 m2 i broji skoro 1000 stabala maslina.

 

Na području Zračne luke Split nalazi se kamena srednjovjekovna crkvica “Sv. Bare“, zaštitnika Zračne luke Split. Kamena crkvica datira s kraja 13. i početka 14. stoljeća, a nalazi se na brdu u blizini maslinika.

 

U okviru upravljanja zaštite okoliša vodi se računa o načinu gospodarenja otpadom. Izrađen je interni elaborat – “Plan o gospodarenju otpadom Zračne luke Split“. Navedenim dokumentom je definirana organizacijska struktura i tehničko-tehnološki procesi postupanja s otpadom. Svi procesi se obavljaju sukladno zakonskim odredbama.
Velika pažnja se posvećuje podizanju ekološke svijesti djelatnika i edukaciji o važnosti reciklaže.


Zračna luka Split u svom budućem djelovanju na zaštiti okoliša planira implementirati sustave obnovljivih izvora energije, te primjeniti suvremene metode i opremu s ciljem kontinuiranog praćenja globalnih trendova u zaštiti okoliša

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589