zracna-luka-split-airport home
 

Zračna luka Split izgrađena je u Kaštelima, slikovitom gradu nastalom od sedam sela koja su se kroz stoljeća gradila i širila oko prekrasnih dvoraca izgrađenih duž Kaštelanskog zaljeva.

Smještena u središtu Dalmacije, opslužuje široko područje od Makarske rivijere s jedne, do Šibenika i njegove rivijere i nacionalnih parkova s druge strane, a iz splitske luke vrata se širom otvaraju prema srednjodalmatinskim otocima.

Udaljena je 20 km od Splita, poznatog po 1700-godišnjoj povijesti, s predivnom, dobro očuvanom Dioklecijanovom palačom uvrštenom na UNESCO-v Popis spomenika svjetske kulturne baštine, te još puno toga što se može vidjeti i u čemu se može uživati, uključujući izvrsnu gastronomsku ponudu u ugodnim i zanimljivim ambijentima.

U neposrednoj blizini je i Trogir, grad muzej čiji stari dio se također nalazi na UNESCO-vom Popisu, te ostaci starorimske metropole Salone, današnji Solin.

Sa svim povijesnim i kulturnim znamenitostima, sa svim događanjima i ponudom koja je zanimljiva svakom tko u naše krajeve dolazi turistički ili poslovno, ili je samo na proputovanju, možete se upoznati na linkovima turističkih zajednica:


TZ Splitsko-dalmatinske županije

TZ Kaštela

TZ Splita

TZ Trogira

TZ Solina

 
Dobro nam došli!

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589