zracna-luka-split-airport home
 

  

Dana 30.ožujka 2014.godine, osim prelaska na ljetno računanja vremena, prelazimo sa zimskog na ljetni red letenja. Prema do sada usuglašenom redu letenja, Zračna luka Split očekuje povećanje prometa putnika oko 4-5% u odnosu na prethodnu godinu, što najavljuje još jednu uspješnu turističku sezonu.


Do konca ožujka najavljeno je ukupno 2.139.706 sjedala raspoloživih na direktnim letovima između Splita i 80 destinacija iz 22 države unutar i izvan Europske unije. Novost u najavi za ovo ljeto predstavljaju letovi iz potpuno novih tržišta za Split, a to su Grčka i Škotska. Naime, Croatia Airlines je najavila direktne letove između Splita i Atene, te easyJet između Splita i Glazgova.


Također se uvode i nove destinacije sa ranije povezanih tržišta kao što su Danska, Švedska, Belgija, Italija i Ukrajina, pa se tijekom ljeta očekuju putnici iz Aalborg-a, Štokholma (Zračna luka Bromma), Karlstad-a, Visby-a, Brisela, Salerna i Lvov-a.


U ovome trenutku možemo potvrditi da je ukupno 46 zrakoplovnih prijevoznika najavilo letove za Split, te da je moguće očekivati i dodatne najave charter letova tijekom narednih mjeseci. Očekuje se i značajan broj privatnih zrakoplova kao što je zabilježeno i svih dosadašnjih godina tijekom ljetnih mjeseci.


Za primijetiti je kako je povećani interes za Splitsko-dalmatinsku županiju prisutan na gotovo svim tržištima povezanim zračnim prijevozom sa Zračnom lukom Split. Osim porasta prometa, prema najavama, primjetan je i nešto raniji početak letova u travnju i svibnju pa, sukladno tome, zaključujemo kako bi predsezona mogla bilježiti pozitivne predznake u odnosu na prethodnu godinu.


Zračna luka Split je u 2013. godini zabilježila promet od 1.581.734 putnika, odnosno povećanje od 10.9% u odnosu na 2012.godinu.

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589