zracna-luka-split-airport home
 

 

Danas je u Zračnoj luci Split, po prvi put u njenoj 50-godišnjoj povijesti, dočekan dvomilijunti putnik, gospođa TATIANA KREMEN iz Ukrajine, koja je stigla na letu Croatia Airlinesa OU4439, iz Munchena.

 

Rezultat je to trenda rasta broja putnika i zrakoplova, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split bilježi rast prometa putnika od 17% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje (prvih 8 mjeseci). Samo u mjesecu srpnju kroz našu zračnu luku prošlo je 544.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu.

 

Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni. Tako bi ovom prilikom istaknuli kako će naš nacionalni prijevoznik Croatia Airlines tijekom zimskog reda letenja povećati broj letova za Munchenu sa četiri na šest tjedno, a za Rim će letjeti svakodnevno umjesto pet puta tjedno kao do sada.

 

Prigodom dolaska prvog dvomilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor gosp. Lukša Novak sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, gospodin Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova na europskoj destinaciji po izboru gospođe, dok joj je gospođa Davina Đirlić Ljubičić iz hotela Park iz Splita uručila voucher za vikend aranžman u hotelu Park (vrijeme korištenja - prema dogovoru). Gospođa KREMEN je bila veoma uzbuđena i izjavila je da je ovo bilo veliko i ugodno iznenađenje zanju. Izjavila je da će sigurno opet posjetiti našu zemlju.

 

 

dvamilpax01

dvamilpax10

dvamilpax05

dvamilpax06

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589