zracna-luka-split-airport home
 

 

Danas je u Zračnoj luci Split po prvi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta. To je gđa. Iva Mrkonjić Ljušanin.


Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 10% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je gotovo 700.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.


Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor prodaje i marketinga, gosp. Boris Kolka, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe. Ive Mrkonjić Ljušanin.

 

Tri mil p 08 

 

                Tri mil p CTN  Tri mil p 02 torta

 

Tri mil p 02

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589