zracna-luka-split-airport home

 

Od 11.05.2020.god Croatia Airlines uspostavlja redovni domaći promet koji će prema najavama dvaput dnevno povezivati Split sa Zagrebom.

 

Zračna luka Split brine o sigurnosti svojih zaposlenika, putnika i svih posjetitelja, naši prostori i površine svakodnevno se čiste i dezinficiraju, a naši zaposlenici se u radu i međusobnom kontaktu pridržavaju svih epidemioloških preporuka.

 

Kvaliteta zraka u novom terminalu u skladu je s propisanim standardima i osiguravamo konstantnu dobavu svježeg zraka u svim zatvorenim prostorima.

 

Molimo sve putnike da se kod prijevoznika informiraju za uvjete putovanja i status svojih rezervacija, te da se pojave na let na vrijeme. Registracija putnika na domaćim linijama otvara se 1:30h prije navedenog vremena polijetanja zrakoplova. Više informacija za prijevoznika moguće je pronaći ovdje .

 

U interesu smanjenja fizičkog kontakta registracija putnika za let je moguća na kioscima (self check-in), te su na kontrolnim mjestima u funkciji automatska vrata koja se otvaraju putem 2D bar koda koji se nalazi na ukrcajnoj propusnici. Ispred i nakon svakog procesa prihvata i otpreme putnika postavljene su točke za beskontaktnu dezinfekciju ruku sve do izlaza u zrakoplov. Sva mjesta direktnog kontakta putnika i zaposlenika opremljena su zaštitnom pregradom.

 

Novost za sve putnike je preporuka nošenja maski za lice u putničkom terminalu, te obveza korištenja tijekom boravka u zrakoplovu . Oni koji nemaju masku za lice mogu je kupiti u trgovini Tisak Medija na zračnoj luci.

 

Sukladno mjerama popuštanja otvaraju se dva ugostiteljska objekta na zračnoj luci, jedan caffe bar u sklopu autobusnog kolodvora, a drugi na gornjoj etaži putničkog terminala. Svi putnici i posjetitelji ih mogu koristitit poštivajući sve preporučene epidemiološke mjere.

 

Molimo sve putnike i posjetitelje da se tijekom boravka na zračnoj luci pridržavaju mjera najmanjeg fizičkog razmaka od 1,5m.

 

Želimo Vam ugodan i siguran let.

 

Zračna luka Split

 

 

 

duty free live camSPLIT AIRPORT ltd. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • CROATIA • Tel: ++385 (0)21 203 555