zracna-luka-split-airport home
 

 

Prvi međunarodni putnici u Zračnoj luci Split očekuju se danas u dolasku na linijama Croatia Airlines OU413 i Condor DE1718 iz Frankfurta, te odlasci na povratnim linijama za Frankfurt.
U narednim danima očekuje se uspostavljanje i dodatnih redovnih linija sa njemačkog tržišta (Stuttgart i Dusseldorf).
Od sredine lipnja 2020. god. očekuje se uspostavljanje i drugih međunarodnih linija što bi značilo direktno otvaranje i drugih turističkih tržišta prema Splitu.

 

Kako bi smanjili gužve na graničnim prijelazima i skratili vrijeme čekanja za prelazak državne granice preporuča se stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske  https://entercroatia.mup.hr

 

Za putnike koji na taj način dostave podatke neće biti potrebno dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu jer će granična policija imati te podatke u sustavu. Putnici koji na taj način dostave podatke, na svoju će e-mail adresu povratno dobiti potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH, ali će za njih biti potrebno duže vrijeme čekanja radi unošenja potrebnih podataka u sustav.

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589