zracna-luka-split-airport home
 

 

Danas je u Zračnoj luci Split dočekan ovogodišnji dvomilijunti putnik, a stigao je letom OU654 Croatia Airlines-a iz Zagreba, više od mjesec dana ranije u odnosu na prethodnu godinu. To je gđa. Lauren Douch.

 

Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime Zračna luka Split u prvih 7 mjeseci bilježi rast prometa putnika od 24% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je 657.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i Hrvatske. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.

 

Prigodom dolaska ovogodišnjeg dvomilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao, i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor prodaje i marketinga, gosp. Boris Kolka, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe.Lauren Douch.

 

 

 

Blagdan sv. Bartula, zaštitnika Zračne luke Split, tradicionalno je obilježen prigodnim programom. Svetoj misi u srednjevjekovnoj crkvici sv. Bartula, pored djelatnika Zračne luke, prisustvovali su i brojni uzvanici i vjernici iz okolnih mjesta.


Kamena crkvica sv. Bartula s kraja 13. i početka 14. stoljeća nalazi se na brdu u krugu Zračne luke Split, i za javnost je otvorena samo jedan dan u godini.


Program je nastavljen prigodnim domjenkom, na kojem je okupljenima dobrodošlicu zaželio direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak.

 

Barel 2017 06  Sv.Bare unutra1

 

 

 

Već u predsezoni bilježimo porast putničkog prometa od preko 60%.

 

 

 

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines prevezao je u utorak, 4. srpnja 2017., milijuntog putnika u ovoj godini. Jubilarna putnica Julia Susanne Halbritter u Split je doputovala na letu OU 413 iz Frankfurta.

 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Zračnoj luci Split, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa gosp. Krešimir Kučko, darovao je milijuntoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnoj klasi za jedno od međunarodnih odredišta po njenom izboru. U ime Zračne luke Split, direktor, gosp. Lukša Novak sretnoj putnici uručio je prigodni paket dalmatinskih delicija.

 

CTN milijunl pax 03

 

 CTN milijunl pax 04

 

CTN milijunl pax 01 CTN milijunl pax 02

 

 

 

Dana 19. travnja 2017. godine, u vremenu od 17.00 do 19.00 sati, u Zračnoj luci Split održana je Vježba za slučaj izvanrednog događaja. U Vježbi su sudjelovali zaposlenici Zračne luke Split i predstavnici zračnog prijevoznika Croatia Airlines-a. Vježbu su pratili i predstavnici Adria Airways-a, članice Star Alliance-a i partnera CTN-a.


Tema Vježbe bila je nesreća zrakoplova u zračnoj luci, što prema Propisanim postupcima za slučaj izvanrednog događaja (Emergency Plan) Zračne luke Split podrazumijeva nesreću unutar ograde zračne luke.


Zrakoplov je predstavljala maketa u kojoj su se nalazili 'putnici'. Na maketi je simulirano gašenje požara i spašavanje putnika iz zrakoplova.


Vježba je provedena uspješno, na zadovoljstvo svih sudionika.

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555