zracna-luka-split-airport home
 

 

Od 18. veljače 2020. do druge polovine ožujka u Zračnoj luci Split će se izvoditi radovi na sanaciji kolnika uzletno-sletne staze.  Radovi se planiraju provesti u tri faze na način da najmanje utječu na operativnu raspoloživost zračne luke iako su određena operativna ograničenja neizbježna budući da se dio radova planira izvoditi tijekom dana.


Brzina izvođenja odnosno završetak radova uvelike ovisi o meteorološkim uvjetima.


Svi zračni prijevoznici koji planiranju letenje u naznačenom vremenskom periodu su dobili relevantne podatke o planiranim radovima i posljedično o operativnim ograničenjima te će sukladno svojim internim procjenama i mogućnostima organizirati planirano letenje. Tijekom izvršenja radova, sve bitne informacije o dinamici izvođenja, promjenama, ograničenjima i/ili alternativnim rješenjima će biti pravodobno dostavljene svim zračnim prijevoznicima.

 

U slučaju da je vaš let obuhvaćen nekim od mogućih operativnih ograničenja dogovoreni su letovi za nama najbližu Zračnu luku Zadar, a u tome slučaju za putnike će biti organiziran besplatan zemaljski prijevoz Zračna luka Split - Zračna luka Zadar i obrnuto. Detalji o polascima autobusa biti će dogovoreni sa zračnim prijevoznicima, te unaprijed objavljeni na našoj web stranici.


Kako se radi o značajnim i nužnim radovima sve putnike i korisnike zračne luke molimo za razumijevanje.

 

 

 

U skladu sa člankom 9. stavkom 3. Pravilnika o pružanju zemaljskih usluga (Narodne novine“ broj 61/15) i zahtjeva Zračne luke Split d.o.o., za ograničenje broja pružatelja zemaljskih usluga, uz prethodno mišljenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku kojom se broj pružatelja zemaljskih usluga na Zračnoj luci Split ograničava na dva (2).

 

 

 

Red letenja za zimsku sezonu 2019.g. možete vidjeti ovdje (pdf datoteka).

 

 

 

U Zračnoj luci Split u tijeku je berba maslina. U protekla dva dana ubrano je više od 7.500 kg maslina koje su odmah prerađene u 1200 litara visokokvalitetnog ulja.

Berba se nastavlja i danas.

 

Masline 2019 01

 

Masline 2019 02

 

 

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split d.o.o. drugi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta. To je gđa. Caroline Undseth.


Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 6% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je preko 723.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.


Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor komercijalnih poslova, gosp. Slaven Žabo, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe. Caroline Undseth.

 

DSC 4385  

 

DSC 4401  

 

DSC 4410  

 

DSC 4435

 

 

 

 

vizija i misija historyZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555