zracna-luka-split-airport home
 

 

Iskrcaj putnika na Zračnoj luci Split omogućen je svim autotaksi prijevoznicima, a ukrcaj
putnika dozvoljen je na autotaksi stajalištu svim autotaksi prijevoznicima koji posjeduju važeću
dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza putnika izdanu od Grada Kaštela, svima pod
jednakim uvjetima i bez naknade.

 

Autotaksi stajalište sa šest označenih stajališnih mjesta nalazi se neposredno do ulaza/izlaza
putničkog terminala Zračne luke Split.

 

Zračna luka Split d.o.o. osigurala je autotaksi prijevoznicima korištenje parkirališta, koje se
nalazi na čest. zem. 1469, 1470 i 1471, sve k.o. Kaštel Štafilić, za čekanje na pristup autotaksi
stajalištu i redoslijed pristupa autotaksi stajalištu.

 

Zračna luka Split d.o.o.

 

 

 

Poštovani putnici,

 

Tijekom boravka na aerodromu preporučene su slijedeće mjere:

 

· Upotreba maske za lice

· Održavanje socijalne distance od najmanje 1.5 m

· Održavanje higijene prema uputama prikazanim na plakatima koji su postavljeni na aerodromu

· Upotreba dezinfekcijskih sredstava koji su dostupni u javnim prostorima na aerodromu

· Ograničavanje izravnog kontakta s drugim osobama

 

 

 

Više informacija o uvjetima putovanja možete pronaći na slijedećim poveznicama:

 

· Ministarstvo unutarnjih poslova

https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

 

· Koronavirus.hr

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22

 

· IATA – International Air Transport Association (Međunarodna udruga za zračni prijevoz)

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

 

 

Više informacija o preporukama za putnike možete pronaći na slijedećim poveznicama:

 

· Hrvatski zavod za javno zdravstvo

https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

 

· ACI – Airports Council International (Međunarodno vijeće zračnih luka)

https://aci.aero/about-aci/priorities/health/covid-19/

 

·EASA – European Union Aviation Safety Agency (Agencija Europske unije za sigurnost zračnog prometa)

https://www.easa.europa.eu/document-library/general-publications/easaecdc-process-passengers?utm_medium=email&utm_campaign=EASA+COVID-19+Guidance&utm_content=EASA+COVID-19+Guidance+CID_75c51a6abdeabc7cf4946cb1e0a92bda&utm_source=Campaign+monitor&utm_term=download

 

· WHO – World Health Organization (Svjetska zdravstvena organizacija)

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

 


Želimo vam siguran i ugodan let!


Zračna luka Split

 

 

 

 

Prvi međunarodni putnici u Zračnoj luci Split očekuju se danas u dolasku na linijama Croatia Airlines OU413 i Condor DE1718 iz Frankfurta, te odlasci na povratnim linijama za Frankfurt.
U narednim danima očekuje se uspostavljanje i dodatnih redovnih linija sa njemačkog tržišta (Stuttgart i Dusseldorf).
Od sredine lipnja 2020. god. očekuje se uspostavljanje i drugih međunarodnih linija što bi značilo direktno otvaranje i drugih turističkih tržišta prema Splitu.

 

Kako bi smanjili gužve na graničnim prijelazima i skratili vrijeme čekanja za prelazak državne granice preporuča se stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske  https://entercroatia.mup.hr

 

Za putnike koji na taj način dostave podatke neće biti potrebno dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu jer će granična policija imati te podatke u sustavu. Putnici koji na taj način dostave podatke, na svoju će e-mail adresu povratno dobiti potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH, ali će za njih biti potrebno duže vrijeme čekanja radi unošenja potrebnih podataka u sustav.

 

 

 

Od 11.05.2020.god Croatia Airlines uspostavlja redovni domaći promet koji će prema najavama dvaput dnevno povezivati Split sa Zagrebom.

 

Zračna luka Split brine o sigurnosti svojih zaposlenika, putnika i svih posjetitelja, naši prostori i površine svakodnevno se čiste i dezinficiraju, a naši zaposlenici se u radu i međusobnom kontaktu pridržavaju svih epidemioloških preporuka.

 

Kvaliteta zraka u novom terminalu u skladu je s propisanim standardima i osiguravamo konstantnu dobavu svježeg zraka u svim zatvorenim prostorima.

 

Molimo sve putnike da se kod prijevoznika informiraju o uvjetima putovanja i status svojih rezervacija, te da dođu na let na vrijeme. Registracija putnika na domaćim linijama otvara se 1.30 sat prije navedenog vremena polijetanja zrakoplova. Više informacija o prijevozniku moguće je pronaći ovdje .

 

U interesu smanjenja fizičkog kontakta registracija putnika za let je moguća na kioscima (self check-in), te su na kontrolnim mjestima u funkciji automatska vrata koja se otvaraju putem 2D bar koda koji se nalazi na ukrcajnoj propusnici. Ispred i nakon svakog procesa prihvata i otpreme putnika postavljene su točke za beskontaktnu dezinfekciju ruku sve do izlaza za zrakoplov. Sva mjesta direktnog kontakta putnika i zaposlenika opremljena su zaštitnim pregradama.

 

Novost za sve putnike je preporuka nošenja maski za lice u putničkom terminalu, te obveza nošenja maski tijekom boravka u zrakoplovu. Oni koji nemaju masku za lice mogu je kupiti u trgovini Tisak Medija u zračnoj luci.

 

Sukladno mjerama popuštanja otvaraju se dva ugostiteljska objekta na zračnoj luci, jedan caffe bar u sklopu autobusnog kolodvora, a drugi na gornjoj etaži putničkog terminala. Svi putnici i posjetitelji ih mogu koristiti uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.


Molimo sve putnike i posjetitelje da se tijekom boravka u zračnoj luci pridržavaju mjera najmanjeg fizičkog razmaka od 1,5 m.


Želimo vam ugodan i siguran let.

 

Zračna luka Split

 

 

 

U skladu sa člankom 9. stavkom 3. Pravilnika o pružanju zemaljskih usluga (Narodne novine“ broj 61/15) i zahtjeva Zračne luke Split d.o.o., za ograničenje broja pružatelja zemaljskih usluga, uz prethodno mišljenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku kojom se broj pružatelja zemaljskih usluga na Zračnoj luci Split ograničava na dva (2).

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589