zracna-luka-split-airport home
 

 

Odluku o određivanju i načinu označavanja prostora za dočekivanje putnika možete vidjeti ovdje.

 

 

 

U ljetnoj sezoni od 31 MAR 19 do 26 OCT 19 u vremenu od 00:01h do 24:00 Zračna luka Split je regulirana zračna luka.

 

Sav redovni promet, charter letovi, opća i poslovna avijacija su podložne usaglašavanju reda letenja koje obavlja Koordinator prometa ili Operativni centar.

 

Operateri redovnih i charter letova moraju zatražiti vremena dolaska i/ili odlaska u IATA SMA (Schedule Movement Advice message) formatu.

 

Operateri opće i poslovne avijacije moraju usuglasiti vremena dolaska i/ili odlaska. Zahtjev mora biti poslan ne prije 14 dana od planiranog vremena dolaska i mora sadržava ti slijedeće informacije:


• Datum leta
• Registraciju zrakoplova
• Indetifikacijsku oznaku zrakoplova
• Tip zrakoplova
• Vrsta leta
• Predviđeno vrijeme slijetanja i polijetanja
• Polazeći aerodrom i odredište

 

Zaustavljanje zrakoplova duže od 40 minuta biti će potvrđeno u ovisnosti o raspoloživosti parkirne pozicije od strane Koordinatora prometa ili Operativnog centra.

 

Predaja plane leta ne smatra se kao zahtjev za usaglašavanje reda letenje ili zahtjev za parkiranje.

 

Zrakoplovu koji nema usuglašen red letenja i potvrđen parking može biti odbiveno slijetanje osim u slučajevima prinudnog slijetanja.

 

Svaka izmjena reda letenja mora se izvršiti slanjem novog zahtjeva.

 

Otkazivanje leta mora se odmah prijaviti.

 

Koordinator prometa
Zračna luka Split
Tel: (021) 203503
Fax: (021) 203413
SITA: SPUAPXH
E-mail: schedules@split-airport.hr

Operativni centar (H24)
Zračna luka Split
Tel: (021) 203353
Fax: (021) 203413
SITA: SPUAPXH
E-mail: ground.ops@split-airport.hr

 

 

 

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines dočekao je u utorak, 20. studenoga 2018.g., ovogodišnjeg dvomilijuntog putnika. To je g-đa Olinka Gašparović, a stigla je u Split na letu OU4439 iz Münchena.

 

U Zračnoj luci Split održana je prigodna svečanost, na kojoj je direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa gosp. Boris Kolka, darovao sretnoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnoj klasi za jedno od međunarodnih odredišta po njenom izboru. U ime Zračne luke Split, pomoćnik direktora gosp. Ante Teklić, dvomilijuntnoj putnici uručio je prigodni paket dalmatinskih delicija.

 

CTN 2018 01

 

CTN 2018 02

 

CTN 2018 03

 

 

 

Djelatnici Zračne luke Split iskoristili su povoljne vremenske uvjete za berbu maslina u krugu Zračne luke. Berba je protekla u dobrom raspoloženju, iako je ovogodišnji urod lošiji nego li prijašnjih godina. Ubrano je 3,2 t maslina, od čega je dobijeno 650 l ekstra djevičanskog ulja.

 

masline18 01


 masline18 02

 

masline18 03

 

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split po prvi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta. To je gđa. Iva Mrkonjić Ljušanin.


Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 10% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je gotovo 700.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.


Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor prodaje i marketinga, gosp. Boris Kolka, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe. Ive Mrkonjić Ljušanin.

 

Tri mil p 08 

 

                Tri mil p CTN  Tri mil p 02 torta

 

Tri mil p 02

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589