zracna-luka-split-airport home
 

 

Zračna luka Split, Američka udruga rukovoditelja zračnih luka (AAAE) i Međunarodna udruga rukovoditelja zračnih luka (IAAE) organizirale su 23. godišnju konferenciju o pitanjima zračnih luka Sjeverne Amerike i Srednje Europe, koja se održava u hotelu Park, u Splitu, od 21. do 23. listopada 2018. godine.

 

Program Konferencije osmišljen je da promovira izvoz sjevernoameričkih tehnologija vezanih za zračne luke putem omogućavanja direktnih kontakata između specijaliziranih sjevernoameričkih tvrtki i ključnih dužnosnika zračnih luka iz Srednje Europe. Konferencija nudi vrijedne mogućnosti za razgovore i debate o izazovima upravljanja i pružanja usluga zračnih luka. Osim navedenih, Konferenciji prisustvuju i predstavnici zračnih luka Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke Republike, Grčke, Mađarske, Letonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije i Slovačke Republike, te službenici SAD-a za trgovinu iz Veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država diljem regije.

 

AAAE 01

 

 

 

Djelatnici Zračne luke Split danas obilježavaju Dan zračne luke slaveći blagdan svog zaštitnika sv. Bartula.

 

U krugu Zračne luke nalazi se srednjovjekovna crkvica sv. Bartula, koja je samo jednom godišnje, na današnji dan, otvorena za posjetitelje. U sklopu proslave, na platou ispred crkvice, održat će se sveta misa. Očekuje se da će, uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split, nazočiti i veći broj vjernika iz okolnih župa.

 

 Sv.Bare crkva 

 sv.Bare unutra3

 

 

 

 

Stupanjem na snagu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (Narodne novine, broj 41/2018) Zračna luka Split d.o.o. više ne izdaje propusnice za pristup na autotaksi na Zračnoj luci Split, a one koje su izdane prije stupanja na snagu toga Zakona ne privilegiraju njihove imatelje u pogledu pristupa na predmetno autotaksi stajalište, budući da te propusnice više nemaju nikakvu pravnu snagu.

 

Iskrcaj putnika na autotaksi stajalištu na Zračnoj luci Split omogućen je svim autotaksi prijevoznicima, a ukrcaj putnika na istome dozvoljen je svim autotaksi prijevoznicima kojima je Grad Kaštela izdao dozvolu za autotaksi prijevoz putnika, bez obzira na vrijeme izdavanja spomenute dozvole, pod jednakim uvjetima i bez naknade.

 

Kao prostor za parkiranje, čekanje na pristup autotaksi stajalištu i dogovor o redoslijedu pristupa na autotaksi stajalište, Zračna luka Split d.o.o. omogućila je autotaksi prijevoznicima korištenje parkirališta koje se nalazi na čest. zem. 1469, 1470 i 1471, sve k.o. Kaštel Štafilić, također bez naknade.

 

 

 

 

Docek Vatreni 01

 

Docek Vatreni 05

 

Docek Vatreni 09

 

Docek Vatreni 02

 

Docek Vatreni 08

 

 

Docek Vatreni 04

 

Docek Vatreni 06

 

 

Docek Vatreni 07

 

 

 

 

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589