zracna-luka-split-airport home
 

 

Prvi međunarodni putnici u Zračnoj luci Split očekuju se danas u dolasku na linijama Croatia Airlines OU413 i Condor DE1718 iz Frankfurta, te odlasci na povratnim linijama za Frankfurt.
U narednim danima očekuje se uspostavljanje i dodatnih redovnih linija sa njemačkog tržišta (Stuttgart i Dusseldorf).
Od sredine lipnja 2020. god. očekuje se uspostavljanje i drugih međunarodnih linija što bi značilo direktno otvaranje i drugih turističkih tržišta prema Splitu.

 

Kako bi smanjili gužve na graničnim prijelazima i skratili vrijeme čekanja za prelazak državne granice preporuča se stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske  https://entercroatia.mup.hr

 

Za putnike koji na taj način dostave podatke neće biti potrebno dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu jer će granična policija imati te podatke u sustavu. Putnici koji na taj način dostave podatke, na svoju će e-mail adresu povratno dobiti potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH, ali će za njih biti potrebno duže vrijeme čekanja radi unošenja potrebnih podataka u sustav.

 

 

 

Od 11.05.2020.god Croatia Airlines uspostavlja redovni domaći promet koji će prema najavama dvaput dnevno povezivati Split sa Zagrebom.

 

Zračna luka Split brine o sigurnosti svojih zaposlenika, putnika i svih posjetitelja, naši prostori i površine svakodnevno se čiste i dezinficiraju, a naši zaposlenici se u radu i međusobnom kontaktu pridržavaju svih epidemioloških preporuka.

 

Kvaliteta zraka u novom terminalu u skladu je s propisanim standardima i osiguravamo konstantnu dobavu svježeg zraka u svim zatvorenim prostorima.

 

Molimo sve putnike da se kod prijevoznika informiraju o uvjetima putovanja i status svojih rezervacija, te da dođu na let na vrijeme. Registracija putnika na domaćim linijama otvara se 1.30 sat prije navedenog vremena polijetanja zrakoplova. Više informacija o prijevozniku moguće je pronaći ovdje .

 

U interesu smanjenja fizičkog kontakta registracija putnika za let je moguća na kioscima (self check-in), te su na kontrolnim mjestima u funkciji automatska vrata koja se otvaraju putem 2D bar koda koji se nalazi na ukrcajnoj propusnici. Ispred i nakon svakog procesa prihvata i otpreme putnika postavljene su točke za beskontaktnu dezinfekciju ruku sve do izlaza za zrakoplov. Sva mjesta direktnog kontakta putnika i zaposlenika opremljena su zaštitnim pregradama.

 

Novost za sve putnike je preporuka nošenja maski za lice u putničkom terminalu, te obveza nošenja maski tijekom boravka u zrakoplovu. Oni koji nemaju masku za lice mogu je kupiti u trgovini Tisak Medija u zračnoj luci.

 

Sukladno mjerama popuštanja otvaraju se dva ugostiteljska objekta na zračnoj luci, jedan caffe bar u sklopu autobusnog kolodvora, a drugi na gornjoj etaži putničkog terminala. Svi putnici i posjetitelji ih mogu koristiti uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.


Molimo sve putnike i posjetitelje da se tijekom boravka u zračnoj luci pridržavaju mjera najmanjeg fizičkog razmaka od 1,5 m.


Želimo vam ugodan i siguran let.

 

Zračna luka Split

 

 

 

U Zračnoj luci Split u tijeku je berba maslina. U protekla dva dana ubrano je više od 7.500 kg maslina koje su odmah prerađene u 1200 litara visokokvalitetnog ulja.

Berba se nastavlja i danas.

 

Masline 2019 01

 

Masline 2019 02

 

 

 

 

U skladu sa člankom 9. stavkom 3. Pravilnika o pružanju zemaljskih usluga (Narodne novine“ broj 61/15) i zahtjeva Zračne luke Split d.o.o., za ograničenje broja pružatelja zemaljskih usluga, uz prethodno mišljenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku kojom se broj pružatelja zemaljskih usluga na Zračnoj luci Split ograničava na dva (2).

 

 

 

Red letenja za zimsku sezonu 2019.g. možete vidjeti ovdje (pdf datoteka).

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589