zracna-luka-split-airport home
 

 

 

Djelatnici Zračne luke Split danas obilježavaju Dan zračne luke slaveći blagdan svog zaštitnika sv. Bartula.

 

U krugu Zračne luke nalazi se srednjovjekovna crkvica sv. Bartula, koja je samo jednom godišnje, na današnji dan, otvorena za posjetitelje. U sklopu proslave, na platou ispred crkvice, održat će se sveta misa. Očekuje se da će, uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split, nazočiti i veći broj vjernika iz okolnih župa.

 

 Sv.Bare crkva 

 sv.Bare unutra3

 

 

 

 

Stupanjem na snagu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (Narodne novine, broj 41/2018) Zračna luka Split d.o.o. više ne izdaje propusnice za pristup na autotaksi na Zračnoj luci Split, a one koje su izdane prije stupanja na snagu toga Zakona ne privilegiraju njihove imatelje u pogledu pristupa na predmetno autotaksi stajalište, budući da te propusnice više nemaju nikakvu pravnu snagu.

 

Iskrcaj putnika na autotaksi stajalištu na Zračnoj luci Split omogućen je svim autotaksi prijevoznicima, a ukrcaj putnika na istome dozvoljen je svim autotaksi prijevoznicima kojima je Grad Kaštela izdao dozvolu za autotaksi prijevoz putnika, bez obzira na vrijeme izdavanja spomenute dozvole, pod jednakim uvjetima i bez naknade.

 

Kao prostor za parkiranje, čekanje na pristup autotaksi stajalištu i dogovor o redoslijedu pristupa na autotaksi stajalište, Zračna luka Split d.o.o. omogućila je autotaksi prijevoznicima korištenje parkirališta koje se nalazi na čest. zem. 1469, 1470 i 1471, sve k.o. Kaštel Štafilić, također bez naknade.

 

 

 

 

Docek Vatreni 01

 

Docek Vatreni 05

 

Docek Vatreni 09

 

Docek Vatreni 02

 

Docek Vatreni 08

 

 

Docek Vatreni 04

 

Docek Vatreni 06

 

 

Docek Vatreni 07

 

 

 

 

 

 

 

Pravila ponašanja na Zračnoj luci Split možete vidjeti ovdje.

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555