zracna-luka-split-airport home
 

 

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines dočekao je u utorak, 20. studenoga 2018.g., ovogodišnjeg dvomilijuntog putnika. To je g-đa Olinka Gašparović, a stigla je u Split na letu OU4439 iz Münchena.

 

U Zračnoj luci Split održana je prigodna svečanost, na kojoj je direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa gosp. Boris Kolka, darovao sretnoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnoj klasi za jedno od međunarodnih odredišta po njenom izboru. U ime Zračne luke Split, pomoćnik direktora gosp. Ante Teklić, dvomilijuntnoj putnici uručio je prigodni paket dalmatinskih delicija.

 

CTN 2018 01

 

CTN 2018 02

 

CTN 2018 03

 

 

 

Djelatnici Zračne luke Split iskoristili su povoljne vremenske uvjete za berbu maslina u krugu Zračne luke. Berba je protekla u dobrom raspoloženju, iako je ovogodišnji urod lošiji nego li prijašnjih godina. Ubrano je 3,2 t maslina, od čega je dobijeno 650 l ekstra djevičanskog ulja.

 

masline18 01


 masline18 02

 

masline18 03

 

 

 

Zračna luka Split, Američka udruga rukovoditelja zračnih luka (AAAE) i Međunarodna udruga rukovoditelja zračnih luka (IAAE) organizirale su 23. godišnju konferenciju o pitanjima zračnih luka Sjeverne Amerike i Srednje Europe, koja se održava u hotelu Park, u Splitu, od 21. do 23. listopada 2018. godine.

 

Program Konferencije osmišljen je da promovira izvoz sjevernoameričkih tehnologija vezanih za zračne luke putem omogućavanja direktnih kontakata između specijaliziranih sjevernoameričkih tvrtki i ključnih dužnosnika zračnih luka iz Srednje Europe. Konferencija nudi vrijedne mogućnosti za razgovore i debate o izazovima upravljanja i pružanja usluga zračnih luka. Osim navedenih, Konferenciji prisustvuju i predstavnici zračnih luka Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke Republike, Grčke, Mađarske, Letonije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije i Slovačke Republike, te službenici SAD-a za trgovinu iz Veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država diljem regije.

 

AAAE 01

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split po prvi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta. To je gđa. Iva Mrkonjić Ljušanin.


Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 10% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je gotovo 700.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.


Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor prodaje i marketinga, gosp. Boris Kolka, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe. Ive Mrkonjić Ljušanin.

 

Tri mil p 08 

 

                Tri mil p CTN  Tri mil p 02 torta

 

Tri mil p 02

 

 

 

 

Djelatnici Zračne luke Split danas obilježavaju Dan zračne luke slaveći blagdan svog zaštitnika sv. Bartula.

 

U krugu Zračne luke nalazi se srednjovjekovna crkvica sv. Bartula, koja je samo jednom godišnje, na današnji dan, otvorena za posjetitelje. U sklopu proslave, na platou ispred crkvice, održat će se sveta misa. Očekuje se da će, uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split, nazočiti i veći broj vjernika iz okolnih župa.

 

 Sv.Bare crkva 

 sv.Bare unutra3

 

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589