zracna-luka-split-airport home
 

 

Stupanjem na snagu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (Narodne novine, broj 41/2018) Zračna luka Split d.o.o. više ne izdaje propusnice za pristup na autotaksi na Zračnoj luci Split, a one koje su izdane prije stupanja na snagu toga Zakona ne privilegiraju njihove imatelje u pogledu pristupa na predmetno autotaksi stajalište, budući da te propusnice više nemaju nikakvu pravnu snagu.

 

Iskrcaj putnika na autotaksi stajalištu na Zračnoj luci Split omogućen je svim autotaksi prijevoznicima, a ukrcaj putnika na istome dozvoljen je svim autotaksi prijevoznicima kojima je Grad Kaštela izdao dozvolu za autotaksi prijevoz putnika, bez obzira na vrijeme izdavanja spomenute dozvole, pod jednakim uvjetima i bez naknade.

 

Kao prostor za parkiranje, čekanje na pristup autotaksi stajalištu i dogovor o redoslijedu pristupa na autotaksi stajalište, Zračna luka Split d.o.o. omogućila je autotaksi prijevoznicima korištenje parkirališta koje se nalazi na čest. zem. 1469, 1470 i 1471, sve k.o. Kaštel Štafilić, također bez naknade.

 

 

 

 

Docek Vatreni 01

 

Docek Vatreni 05

 

Docek Vatreni 09

 

Docek Vatreni 02

 

Docek Vatreni 08

 

 

Docek Vatreni 04

 

Docek Vatreni 06

 

 

Docek Vatreni 07

 

 

 

 

 

 

 

Pravila ponašanja na Zračnoj luci Split možete vidjeti ovdje.

 

 

 

Poštovani putnici i korisnici usluga Zračne luke Split,

radovi na izgradnji putničkog teriminala su u tijeku, a njegovim dovršenjem u 2019. godini osigurat ćemo proširenje postojećih kapaciteta. Kako bismo, uz očekivani porast prometa, omogućili neometan dolazak/odlazak putnika u/iz zračne luke tijekom vršnih ljetnih mjeseci ove godine, izradili smo novo prometno-tehnološko rješenje za prostor ispred putničkog terminala. U narednih pet mjeseci očekujemo promet više od 2.500.000 putnika, te smo morali osigurati nova prometna pravila kako bi se prometni tokovi u dolasku i odlasku odvijali neometano. U vršnim mjesecima očekuje se 20.000-30.000 putnika/dan, te iz tog razloga nekadašnji prostor komercijalnog parkinga više nije predviđen za duže parkiranje vozila. Novim prometno-tehničkim rješenjem ograničeno je zadržavanje na cijelom prostoru na način:

 

 
Vozilo  Zadržavanje  Kapacitet

 Protok jedinica

u 1 h

 Zona / Boja
 Autobus / Minibus  60 min  30 pozicija  30 žuto
 Kombi (1+8)  30 min  76 pozicija 152  plavo
 Automobil  5 min / uz vozača  40 pozicija  560  crveno

 

Uz gore navedeno, već smo omogućili besplatno parkiranje osobnih automobila na našem novom parkingu južno od državne ceste D-409, ukupnog kapaciteta 900 parkirnih pozicija za automobile.


Molimo vozače osobnih automobila koji iz bilo kojeg razloga imaju potrebu parkirati svoje vozilo da koriste novi besplatan parking. Osigurana je pješačka zona kojom se dolazi do pješačkog prijelaza sa semaforom i dalje do putničkog terminala.

 

Hvala na razumijevanju!

 

Zračna luka Split

 

PT rjesenje skica 01

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589