zracna-luka-split-airport home
 

 

Blagdan sv. Bartula, zaštitnika Zračne luke Split, tradicionalno je obilježen prigodnim programom. Svetoj misi u srednjevjekovnoj crkvici sv. Bartula, pored djelatnika Zračne luke, prisustvovali su i brojni uzvanici i vjernici iz okolnih mjesta.


Kamena crkvica sv. Bartula s kraja 13. i početka 14. stoljeća nalazi se na brdu u krugu Zračne luke Split, i za javnost je otvorena samo jedan dan u godini.


Program je nastavljen prigodnim domjenkom, na kojem je okupljenima dobrodošlicu zaželio direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak.

 

Barel 2017 06  Sv.Bare unutra1

 

 

 

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines prevezao je u utorak, 4. srpnja 2017., milijuntog putnika u ovoj godini. Jubilarna putnica Julia Susanne Halbritter u Split je doputovala na letu OU 413 iz Frankfurta.

 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Zračnoj luci Split, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa gosp. Krešimir Kučko, darovao je milijuntoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnoj klasi za jedno od međunarodnih odredišta po njenom izboru. U ime Zračne luke Split, direktor, gosp. Lukša Novak sretnoj putnici uručio je prigodni paket dalmatinskih delicija.

 

CTN milijunl pax 03

 

 CTN milijunl pax 04

 

CTN milijunl pax 01 CTN milijunl pax 02

 

 

 

Dana 19. travnja 2017. godine, u vremenu od 17.00 do 19.00 sati, u Zračnoj luci Split održana je Vježba za slučaj izvanrednog događaja. U Vježbi su sudjelovali zaposlenici Zračne luke Split i predstavnici zračnog prijevoznika Croatia Airlines-a. Vježbu su pratili i predstavnici Adria Airways-a, članice Star Alliance-a i partnera CTN-a.


Tema Vježbe bila je nesreća zrakoplova u zračnoj luci, što prema Propisanim postupcima za slučaj izvanrednog događaja (Emergency Plan) Zračne luke Split podrazumijeva nesreću unutar ograde zračne luke.


Zrakoplov je predstavljala maketa u kojoj su se nalazili 'putnici'. Na maketi je simulirano gašenje požara i spašavanje putnika iz zrakoplova.


Vježba je provedena uspješno, na zadovoljstvo svih sudionika.

 

 

 

Već u predsezoni bilježimo porast putničkog prometa od preko 60%.

 

 

 

Zračna luka Split je domaćin obuke iz Programa profesionalne akreditacije menadžera zračnih luka (AMPAP), vezane za Sustav zračnog prometa (ATS). Obuka se održava u hotelu Park, Split, Hrvatska, od 10. Do 14. travnja 2017. godine.


Predavači su gosp. Jean Marc Trottier, vodeći instruktor globalne ACI-ICAO AMPAP obuke, dr. Kostas Iatrou, direktor Air Transport News and VP Public Relations, u okviru Udruženja za istraživanje zračnog prometa i gđa. Diana Stancu, specijalistica za zakonodavstvo zračnog prometa.
Obuci prisustvuju menadžeri zračnih luka is SAD-a, Kanade, Nizozemske, Hrvatske, te mnogih drugih zemalja članica Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa (ICAO-a). Program je jako zanimljiv. Integrirana su nova saznanja i iskustva, sve sukladno regulativama, propisima i obvezama ICAO-a koje su utvrđene i prihvaćene diljem svijeta.

 

 AMPAP

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555