zracna-luka-split-airport home
 

 

S obzirom na povećani intezitet prometa zabilježen od početka sezone i postojeće gradilište, Zračna luka Split nije u mogućnosti prihvatiti organizirane posjete. Stoga molimo sve zainteresirane (škole, vrtiće, agencije,...), da planiraju takve posjete u zimskoj sezoni, tj. od početka listopada do konca travnja, kad ćemo ih primiti sa zadovoljstvom.

 

 

 

Poštovani,


započeli smo s radovima na obilježavanju prostora za prihvat i otpremu putnika ispred putničkog terminala (parking zona).
Molimo sve korisnike koji dolaze u zračnu luku automobilom da koriste NOVI BESPLATNI PARKING PROSTOR označen na fotografiji.

 

Hvala na razumijevanju.

 

Zračna luka Split

 

Besplatni parking

 

 

 

Red letenja za ljetnju sezonu 2018 u pdf formatu možete vidjeti ovdje.

 

 

 

Dana 21.ožujka 2018.god. uspješno je održana pokazna vježba pod nazivom „Flaps 2018“ s ciljem provjere spremnosti interventnih službi u slučaju izvanrednog događaja – nesreće zrakoplova na aerodromu.

 

Prema scenariju vježbe, kvar na hidrauličkom sustavu uzrokuje nesreću zrakoplova A 319 pri dolasku na Zračnu luku Split. Kapetan izražava sumnju kako neće moći izvući zakrilca i sigurno prizemljiti zrakoplov. Kontrolor leta proglašava potpunu pripravnost i obavještava aerodromske službe o mogućem izvanrednom događaju nakon čega se pokreću aktivnosti prema Propisanim postupcima za slučaj izvanrednog događaja.


Svrha vježbe bila je provjera:
1. spremnosti i uvježbanosti operativnih službi
2. funkcionalnosti opreme
3. tijeka informacija i odaziva pozvanih.


Zračna luka Split zahvaljuje svima na sudjelovanju u vježbi, te na uspješnoj i efikasnoj reakciji i koordinaciji koju su iskazali tijekom vježbe.

 

 

 

Zračna luka Split obavještava građane gradova Split, Kaštela i Trogir da će dana 21.ožujka 2018.god, u vremenu od 16:00 do 17:30 sati održati pokaznu vježbu za slučaj izvanrednog događaja na aerodromu.

 

U vježbi sudjeluje veći broj vanjskih vatrogasnih snaga i žurnih službi s područja gradova Kaštela, Trogir i Split, te će se tijekom vježbe veći broj vozila pod zvučnim i svjetlosnim signalima kretati prema zračnoj luci.
U bližoj okolici zračne luke moguće će se čuti uzbunjivanje zvučnim signalima, te vidjeti veći oblak dima iz dimnih kutija za vrijeme izvedbe vježbe.

 

Molimo građane da se ne uznemiravaju budući se radi o vježbi s ciljem provjere spremnosti svih interventnih službi u slučaju izvanrednog događaja.

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589