zracna-luka-split-airport home
 

 

Jučer je u Zračnoj luci Split započela berba maslina. Berba se nastavlja i danas.

 

Masline 2017 02Masline 2017 05Masline 2017 08Masline 2017 09Masline 2017 11Masline 2017 16Masline 2017 20Masline 2017 30

 

 

 

Blagdan sv. Bartula, zaštitnika Zračne luke Split, tradicionalno je obilježen prigodnim programom. Svetoj misi u srednjevjekovnoj crkvici sv. Bartula, pored djelatnika Zračne luke, prisustvovali su i brojni uzvanici i vjernici iz okolnih mjesta.


Kamena crkvica sv. Bartula s kraja 13. i početka 14. stoljeća nalazi se na brdu u krugu Zračne luke Split, i za javnost je otvorena samo jedan dan u godini.


Program je nastavljen prigodnim domjenkom, na kojem je okupljenima dobrodošlicu zaželio direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak.

 

Barel 2017 06  Sv.Bare unutra1

 

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split dočekan ovogodišnji dvomilijunti putnik, a stigao je letom OU654 Croatia Airlines-a iz Zagreba, više od mjesec dana ranije u odnosu na prethodnu godinu. To je gđa. Lauren Douch.

 

Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime Zračna luka Split u prvih 7 mjeseci bilježi rast prometa putnika od 24% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je 657.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i Hrvatske. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.

 

Prigodom dolaska ovogodišnjeg dvomilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao, i uručio prigodni poklon Zračne luke Split. U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor prodaje i marketinga, gosp. Boris Kolka, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe.Lauren Douch.

 

 

 

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines prevezao je u utorak, 4. srpnja 2017., milijuntog putnika u ovoj godini. Jubilarna putnica Julia Susanne Halbritter u Split je doputovala na letu OU 413 iz Frankfurta.

 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Zračnoj luci Split, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa gosp. Krešimir Kučko, darovao je milijuntoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnoj klasi za jedno od međunarodnih odredišta po njenom izboru. U ime Zračne luke Split, direktor, gosp. Lukša Novak sretnoj putnici uručio je prigodni paket dalmatinskih delicija.

 

CTN milijunl pax 03

 

 CTN milijunl pax 04

 

CTN milijunl pax 01 CTN milijunl pax 02

 

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555