zracna-luka-split-airport home
 

 

U ljetnoj sezoni od 27 MAR 16 do 29 OCT 16 u vremenu od 00:01h do 24:00 Zračna luka Split je regulirana zračna luka.

 

Sav redovni promet, charter letovi, opća i poslovna avijacija su podložne usaglašavanju reda letenja koje obavlja Koordinator prometa ili Operativni centar.

 

Operatori redovnih i charter letova moraju zatražiti vremena dolaska i/ili odlaska u IATA SMA (Schedule Movement Advice message) formatu.

 

Operatori opće i poslovne avijacije moraju usuglasiti vremena dolaska i/ili odlaska. Zahtjev mora biti poslan ne prije 14 dana od planiranog vremena dolaska i mora sadržavati slijedeće informacije: 

 

• Datum leta
• Registraciju zrakoplova
• Indetifikacijsku oznaku zrakoplova
• Tip zrakoplova
• Vrsta leta
• Predviđeno vrijeme slijetanja i polijetanja
• Polazeći aerodrom i odredište

 

Zaustavljanje zrakoplova duže od 40 minuta bit će potvrđeno u ovisnosti o raspoloživosti parkirne pozicije od strane Koordinatora prometa ili Operativnog centra.

 

Predaja plana leta ne smatra se zahtjevom za usaglašavanje reda letenje ili zahtjevom za parkiranje.

 

Zrakoplovu koji nema usuglašen red letenja i potvrđen parking može biti odbijeno slijetanje osim u slučajevima prinudnog slijetanja.

 

Svaka izmjena reda letenja mora se izvršiti slanjem novog zahtjeva.

 

Otkazivanje leta mora se odmah prijaviti.

 

Koordinator prometa
Zračna luka Split
Tel: (021) 203503
Fax: (021) 203413
SITA: SPUAPXH
E-mail: schedules@split-airport.hr

 

Operativni centar (H24)
Zračna luka Split
Tel: (021) 203353
Fax: (021) 203413
SITA: SPUAPXH
E-mail: ground.ops@split-airport.hr

 

 

Nakon prošlogodišnjih problema, ove godine masline su nas nagradile obilatim urodom. Sunčano i tiho vrijeme krajem prošlog tjedna omogućilo nam je da u tri dana uberemo 12.123 kg maslina koje su odmah prerađene u 1.265 litara visokokvalitetnog ulja.

 

 

 

 

image002

 

 

 

 

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split na letu Croatia Airlines-a OU462 za Zurich ispraćena ovogodišnja milijunta putnica, a to je gđa Satumaarika Emmesjoe  

 

Ove godine milijuntu putnicu dočekali smo 8 dana ranije nego prethodne 2014. godine. Naime, Zračna luka Split do sada bilježi rast prometa putnika od 11% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

 

Prigodom dolaska milijunte putnice u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je pomoćnik direktora gosp. Pero Bilas sretnoj putnici čestitao, i uručio  prigodni pokloni Zračne luke Split - bon u vrijednosti 300,00 EUR-a iskoristiv u Duty Free Shop-u Zračne luke Split, a u ime uprave Croatia Airlines-a – dvije povratne karte na jednom od njihovih letova,  po izboru gđe Satumaarika Emmesjoe.

 

 

 

 

Danas, 24. kolovoza, zaposlenici Zračne luke Split obilježavaju Dan zračne luke na blagdan svog zaštitnika sv. Bartula. Program je započeo svetom misom ispred srednjovjekovne crkvice sv. Bartula, smještene na brežuljku u krugu zračne luke, što je jedinstven slučaj ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Misi je uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split nazočio i veći broj vjernika iz okolnih mjesta.

 

Prijateljsko druženje nastavljeno je domjenkom, na kojem je direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak pozdravio okupljene i zaželio im dobrodošlicu. Zahvalio im je što svake godine u sve većem broju posjećuju ovaj lokalitet. Posebno je izrazio zadovoljstvo što posjetitelji sa sobom dovode djecu, što je na naki način zalog da će se ova tradicija i nastaviti.

 

Danas je u nazočnosti novinara i brojnih uzvanika uz piće dobrodošlice predstavljen projekt Welcome Desk-a koji je otvoren na inicijativu Turističke zajednice Grada Kaštela, a podržan i sufinanciran od turističkih zajednica iz cijele Županije Splitsko-dalmatinske kao i Turističke zajednice Županije splitsko-dalmatinske i Grada Kaštela. Zračna luka Split također je podržala ovaj projekt, te je kao potporu istom ustupila prostor.
Predviđeno je da će Welcome Desk biti otvoren u vrijeme najvećih frekvencija putnika i to u periodu od travnja do listopada, a svrha je dati gostima što kvalitetnije informacije o Županiji Splitsko dalmatinskoj, kao i sve ostale servisne informacije važne za korisnike naših usluga.

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555