zracna-luka-split-airport home
 

 

Danas, 24. kolovoza, zaposlenici Zračne luke Split obilježavaju Dan zračne luke na blagdan svog zaštitnika sv. Bartula. Program je započeo svetom misom ispred srednjovjekovne crkvice sv. Bartula, smještene na brežuljku u krugu zračne luke, što je jedinstven slučaj ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Misi je uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split nazočio i veći broj vjernika iz okolnih mjesta.

 

Prijateljsko druženje nastavljeno je domjenkom, na kojem je direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak pozdravio okupljene i zaželio im dobrodošlicu. Zahvalio im je što svake godine u sve većem broju posjećuju ovaj lokalitet. Posebno je izrazio zadovoljstvo što posjetitelji sa sobom dovode djecu, što je na naki način zalog da će se ova tradicija i nastaviti.

 

Danas je u Zračnoj luci Split na letu Croatia Airlines-a OU462 za Zurich ispraćena ovogodišnja milijunta putnica, a to je gđa Satumaarika Emmesjoe  

 

Ove godine milijuntu putnicu dočekali smo 8 dana ranije nego prethodne 2014. godine. Naime, Zračna luka Split do sada bilježi rast prometa putnika od 11% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

 

Prigodom dolaska milijunte putnice u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je pomoćnik direktora gosp. Pero Bilas sretnoj putnici čestitao, i uručio  prigodni pokloni Zračne luke Split - bon u vrijednosti 300,00 EUR-a iskoristiv u Duty Free Shop-u Zračne luke Split, a u ime uprave Croatia Airlines-a – dvije povratne karte na jednom od njihovih letova,  po izboru gđe Satumaarika Emmesjoe.

 

 

 

 

Vježba za slučaj izvanrednog događaja "Nesreća zrakoplova u zračnoj luci" održana je 09. travnja 2015. godine, u vremenu od 09:30 do 10:20 sati.

U vježbi je simulirana akcija gašenja požara, te spašavanja putnika i posade.
Prema scenariju, dolazi do izlijevanja goriva iz cisterne koja puni zrakoplov za vrijeme ukrcaja putnika. Gorivo curi na stajanku oko zrakoplova i ubrzo dolazi do zapaljenja. Zbog plamena vozač cisterne nije u mogućnosti odmah ukloniti cisternu sa gorivom. U nesreći nisu predviđeni mrtvi i teže ozlijeđeni putnici.
Svrha vježbe je bila provjera:
1. spremnost i uvježbanost operativnih službi
2. funkcionalnost opreme
3. tijek informacija i odaziv pozvanih.

U vježbi su sudjelovali zaposlenici Zračne luke Split i INA Avioservisa.

 

emergency 1_2

emergency 2_3

emergency 3_3

 

 

Danas je u nazočnosti novinara i brojnih uzvanika uz piće dobrodošlice predstavljen projekt Welcome Desk-a koji je otvoren na inicijativu Turističke zajednice Grada Kaštela, a podržan i sufinanciran od turističkih zajednica iz cijele Županije Splitsko-dalmatinske kao i Turističke zajednice Županije splitsko-dalmatinske i Grada Kaštela. Zračna luka Split također je podržala ovaj projekt, te je kao potporu istom ustupila prostor.
Predviđeno je da će Welcome Desk biti otvoren u vrijeme najvećih frekvencija putnika i to u periodu od travnja do listopada, a svrha je dati gostima što kvalitetnije informacije o Županiji Splitsko dalmatinskoj, kao i sve ostale servisne informacije važne za korisnike naših usluga.

 

 

U ljetnoj sezoni, od 29. ožujka do 31. listopada 2015., u vremenu od 00:00 do 24:00, Zračna luka Split postaje regulirana zračna luka.

Sav redovni promet, charter letovi, opće i poslovno zrakoplovstvo podložni su usuglašavanju reda letenja koje obavlja Operativni centar.

 

 

Koordinator prometa
Zračna luka Split
Tel: (021) 203503
Fax: (021) 203413
SITA: SPUAPXH
E-mail: schedules@split-airport.hr

 

Operativni centar (H24)
Zračna luka Split
Tel: (021) 203353
Fax: (021) 203413
SITA: SPUAPXH
E-mail: ground.ops@split-airport.hr

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 589