zracna-luka-split-airport home
 

 

Svake godine, zaposlenici Zračne luke Split obilježavaju Dan zračne luke, 24. kolovoza, na blagdan svog zaštitnika sv. Bartula.

Samo tog dana za javnost se otvara srednjovjekovna crkvica sv. Bartula smještena na brežuljku u krugu zračne luke, što je jedinstven slučaj ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.

Tako je i jučer tradicionalno održana sveta misa, kojoj je uz djelatnike i uzvanike Zračne luke Split nazočio i veći broj vjernika iz okolnih mjesta. Prijateljsko druženje nastavljeno je uz prigodnu zakusku.

 

sv-bare-2

 

sv-bare-1

 

IMG 3066

 

Danas je u Zračnoj luci Split na letu Croatia Airlines-a OU412 za Frankfurt ispraćen ovogodišnji milijunti putnik, a to je gosp. Branko Curavić. Ove godine milijuntog putnika dočekali smo 6 dana ranije u odnosu na prethodnu 2013. godinu.

 

Naime, Zračna luka Split u prvih sedam mjeseci bilježi rast prometa putnika od 10% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Na mjesečnoj razini, u srpnju je ostvaren porast broja putnika od 16%, a već prva subota u kolovozu bilježi rekordan dnevni broj putnika u povijesti Zračne luke Split, što upućuje na dobar nastavak sezone.

 

Prigodom dolaska milijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je pomoćnik direktora gosp. Pero Bilas sretnom putniku čestitao, a uručeni su mu prigodni pokloni Zračne luke Split - bon u vrijednosti 300,00 EUR-a iskoristiv u Duty Free Shop-u Zračne luke Split, i Croatia Airlines-a – dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru putnika.

 

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines zabilježio je u ponedjeljak, 28. srpnja 2014., milijuntog putnika u ovoj godini. Jubilarna putnica Jelena Ninčević u Split je doputovala na letu OU 475 iz Pariza. Jelena, inače Hrvatica sa stalnom adresom u Parizu, gdje živi i radi, nije mogla poželjeti bolji početak godišnjeg odmora. 

 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Zračnoj luci Split, gosp. Ivan Družeta, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa darovao je milijuntoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte za jedno od međunarodnih odredišta po njenom izboru. U ime Zračne luke Split, pomoćnik direktora, gosp. Ante Teklić sretnoj putnici uručio je poklon bon u vrijednosti od 200 eura, iskoristiv u bescarinskoj prodavaonici Zračne luke Split.

 

Na mjesečnoj razini, u srpnju ostvaren je porast broja putnika od 16%. Već prva subota u kolovozu bilježi rekordan dnevni broj putnika u povijesti Zračne luke Split, što upućuje na dobar nastavak sezone.

 

 

Prometni pokazatelji i statistike Zračne luke Split pokazuju najveći do sada zabilježen porast broja putnika i zrakoplova na početku ljetne sezone. Očekujemo da će se taj trend nastaviti.

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555