zracna-luka-split-airport home
 

 

Zračna luka Split nabavila je novi utovarivač kontejnera/paleta koji služi za pomicanje kontejnera i njihovo podizanje na visinu glavne palube zrakoplova. Projektiran je i opremljen za utovarivanje LD1/LD2/LD3 kontejnera kao i paleta do veličine 96 x 125 inča, sa širinom utovara od 125 inča. Omogućava sigurno rukovanje sa svim vrstama ULD-ova, od najmanjih LD kontejnera do kontejnera/paleta od 10 stopa uzdužno i poprečno, s maksimalnim opterećenjem od 7 tona.

 

Utovarivač zadovoljava IATA standarde: AHM 932, AHM 909, AHM 910, AHM 911, AHM 913, AHM 915.

 

U otvorenom postupku javne nabave odabran je najpovoljniji ponuditelj, njemačka tvrtka LAWECO. Sredstva je osigurala zračna luka iz vlastitih izvora.

 

DSC 0478

 

           DSC 0486DSC 0443 

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split započela berba maslina. Berba će se nastaviti i slijedeća dva dana.

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split dočekan ovogodišnji milijunti putnik, a to je gospodin JAKOB KISSER koji putuje na letu Croatia Airlines-a OU 444 za Beč.


Ove godine milijuntog putnika smo dočekali 12 dana ranije u odnosu na prethodnu 2012. godinu. Naime, Zračna luka Split u prvih sedam mjeseci bilježi rast prometa od 11,5% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U godini u kojoj smo zabilježili rekordni dnevni, tjedni i mjesečni promet očekujemo jednako dobre rezultate i u posezoni.


Prigodom dolaska milijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je pomoćnik direktora gosp. Pero Bilas sretnom putniku čestitao, a uručeni su mu prigodni pokloni Zračne luke Split - bon u vrijednosti 300,00 EUR-a i Croatia Airlines-a – dvije povratne zrakoplovne karte na jednom od njihovih letova, po izboru putnika.

 

P8120007

 

P8120016

 

U subotu, 24. kolovoza 2013.  obilježili smo  Dan Zračne luke Split kao i sv. Bartula koji je zaštitnik zračne luke. Program je počeo okupljanjem uzvanika i vjernika iz okolnih mjesta u ranim jutarnjim satima, te se nastavio svetom misom ispred srednjovjekovne crkvice sv. Bartula. Crkvica se nalazi na brežuljku u sklopu Zračne luke Split i samo je tog dana otvorena za javnost. Potom je u podnožju brežuljka održan domjenak na kojem je direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak, pozdravio okupljene i zaželio im dobrodošlicu. Izrazio je nadu u nastavak dobrih poslovnih rezultata, te oživljavanje i ostalih segmenata hrvatskog gospodarstva.

 

4  5 1

 

Otkako je 01.07.2013. Hrvatska postala punopravna članica Europske Unije, putnici unutar Europske unije povoljno komentiraju dodatne pogodnosti kupovine te naše (i dalje) povoljne cijene.

Za putnike koji putuju na odredišta izvan EU uvjeti kupnje ostaju isti kao i prije ulaska Hrvatske u EU.

 

reklama1

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555