zracna-luka-split-airport home
 

 

Danas je u Zračnoj luci Split započela berba maslina. Berba će se nastaviti i slijedeća dva dana.

 

U subotu, 24. kolovoza 2013.  obilježili smo  Dan Zračne luke Split kao i sv. Bartula koji je zaštitnik zračne luke. Program je počeo okupljanjem uzvanika i vjernika iz okolnih mjesta u ranim jutarnjim satima, te se nastavio svetom misom ispred srednjovjekovne crkvice sv. Bartula. Crkvica se nalazi na brežuljku u sklopu Zračne luke Split i samo je tog dana otvorena za javnost. Potom je u podnožju brežuljka održan domjenak na kojem je direktor Zračne luke Split, gospodin Lukša Novak, pozdravio okupljene i zaželio im dobrodošlicu. Izrazio je nadu u nastavak dobrih poslovnih rezultata, te oživljavanje i ostalih segmenata hrvatskog gospodarstva.

 

4  5 1

 

Otkako je 01.07.2013. Hrvatska postala punopravna članica Europske Unije, putnici unutar Europske unije povoljno komentiraju dodatne pogodnosti kupovine te naše (i dalje) povoljne cijene.

Za putnike koji putuju na odredišta izvan EU uvjeti kupnje ostaju isti kao i prije ulaska Hrvatske u EU.

 

reklama1

 

 

Danas je u Zračnoj luci Split dočekan ovogodišnji milijunti putnik, a to je gospodin JAKOB KISSER koji putuje na letu Croatia Airlines-a OU 444 za Beč.


Ove godine milijuntog putnika smo dočekali 12 dana ranije u odnosu na prethodnu 2012. godinu. Naime, Zračna luka Split u prvih sedam mjeseci bilježi rast prometa od 11,5% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U godini u kojoj smo zabilježili rekordni dnevni, tjedni i mjesečni promet očekujemo jednako dobre rezultate i u posezoni.


Prigodom dolaska milijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je pomoćnik direktora gosp. Pero Bilas sretnom putniku čestitao, a uručeni su mu prigodni pokloni Zračne luke Split - bon u vrijednosti 300,00 EUR-a i Croatia Airlines-a – dvije povratne zrakoplovne karte na jednom od njihovih letova, po izboru putnika.

 

P8120007

 

P8120016

 

U svrhu priprema za turističku sezonu 2013. Zračna luka Split je nabavila dva niskopodna autobusa za prijevoz putnika na operativnoj površini od zrakoplova do putničkog terminala. Značajke autobusa su prilagođene specifičnim zahtjevima aerodroma, te pružaju sve preduvjete za sigurno i kvalitetno opsluživanje putnika. Olakšan ulazak u autobus omogućuje visina praga od svega 28 cm, te po tri vrata sa svake strane autobusa. Moderan i klimatiziran interijer pružaju komforan prijevoz do 110 putnika. Autobuse odlikuje niska potrošnja i udovoljavaje ekološkim standardima po Euro 5 normi. U otvorenom postupku javne nabave autobusi su kupljeni od renomirane njemačke tvrtke Viseon Neoplan specijalizirane za proizvodnju aerodromskih autobusa. Ukupna vrijednost investicije iznosi 496 tisuća eura, a financirana je iz vlastitih izvora.
Od ostalih značajnijih ulaganja u opremu koje su u tijeku ili se planiraju u ovoj godini valja istaknuti nabavu 7-tonskog utovarivača paleta/kontejnera, električnih vučnih traktora, transportnih kolica za kontejnere i teške terete, monitora za FIDS, itd. Procijenjena vrijednost ove opreme iznosi 7 milijuna kuna.

zls-bus1zls-bus2zls-bus3

 

 

duty free live camZRAČNA LUKA SPLIT d.o.o. • Cesta dr. Franje Tuđmana 1270 • 21217 Kaštel Štafilić • HRVATSKA • Tel: ++385 (0)21 203 555